Είστε εδώ:Αρχική»ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»Κύριες πόλεις»Αθήνα»Πληροφορίες»Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Βόρεια από το κέντρο της Αθήνας (που αλλού? ) βρίσκονται τα Βόρεια Προάστια, Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, αλλά και Χαλάνδρι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεύκη, Νέα Ερυθραία και Αγία Παρασκευή.

Τα Βόρεια Προάστια ήταν αρχικά (και ακόμα είναι) περιοχές κατοικίας κυρίως των πιο εύπορων κατοίκων της Αθήνας. Χαρακτηριστικό τους το πολύ πράσινο και η ησυχία (σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας). Η Φιλοθέη και το Ψυχικό είναι περιοχές που δεν επιτρέπονται καταστήματα σχεδόν σε όλη την έκταση τους, ενώ στην Κηφισιά και το Μαρούσι υπάρχει θαυμάσια αγορά με εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα και καταστήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο Μαρούσι βρίσκονται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ που φιλοξένησαν μεγάλο μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 μαζί με τις εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης.

Κάνοντας μια βόλτα στην Κηφισιά μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχα αρχοντικά σπίτια πολλά από τα οποία χρονολογούνται ακόμα και στον 19ο αιώνα και θυμίζουν μια άλλη εποχή. Ακόμα αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το εξαιρετικό Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Μόλις πεινάσετε, στα Βόρεια Προάστια θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια όλων των κατηγοριών, από πολυτελείας μέχρι ταβερνάκια της γειτονιάς, με γεύσεις από την ελληνική και την παγκόσμια κουζίνα. Και όταν νυχτώσει γα τα καλά τα φανταστικά κλαμπ και τα ξεχωριστά μπαράκια σας δείχνουν τι σημαίνει nightlife στα Ελληνικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.