Ακρόπολη στην Αθήνα

Ακρόπολη στην Αθήνα

Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι ένας βραχώδης λόφος, σχεδόν στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται περίπου 70 μέτρα πάνω από αυτή.

Ακρόπολη υπήρχε σε κάθε ελληνική πόλη και ουσιαστικά σήμαινε το φρούριο στο άκρο της πόλης (= Ακρόπολη) στο οποίο κατέφευγαν οι κάτοικοι σε περιπτώσεις επιδρομών. Όμως χάρη στα μοναδικά κτίρια της και την τεράστια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά η Ακρόπολη της Αθήνας ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες και λέγεται απλά η Ακρόπολη.

Ο βράχος της Ακρόπολης εμφανίζει ίχνη ζωής ήδη από το 3000 π.Χ. και αποτελεί φυσικό οχυρό για τους κατοίκους της περιοχής σε όλες τις εποχές. Στην κορυφή του λόφου βρισκόταν το μέγαρο του άρχοντα της πόλης, εκεί που τώρα βρίσκεται το Ερέχθειο. Σταδιακά η Ακρόπολη γίνεται και λατρευτικός χώρος και πάνω στον βράχο ανοικοδομούνται κτίρια και ναός αφιερωμένος στην Αθηνά.

Μετά την ήττα των Περσών και κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Χρυσού Αιώνα του Περικλή κατασκευάζονται στον βράχο της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και ο Ναός της Απτέρου Νίκης, κτίρια μοναδικής ομορφιά που κάνουν την Ακρόπολη διάσημη σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Ακρόπολη κάθε χρόνο για να γνωρίσουν από κοντά τη μεγαλοπρέπεια της, και στη συνέχεια επισκέπτονται και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης για να μάθουν την ιστορία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.