Όρος Πάρνηθα στην Αττική

Όρος Πάρνηθα στην Αττική

42 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας Βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα βουνά της Αττικής, η Πάρνηθα.

Η ψηλότερη κορυφή στην Πάρνηθα είναι η Καραμπόλα σε υψόμετρο 1413 μέτρα. Ακόμα η Πάρνηθα διαθέτει πάνω από 15 κορυφές που υπερβαίνουν τα χίλια μέτρα καθιστώντας την ένα ιδανικό προορισμό για ορειβασία δίπλα στην Αθήνα

Σε μια από τις κορφές της Πάρνηθας (το Μαυροβούνι) βρίσκεται το Καζίνο Μοντ Παρνές στο οποίο μπορείτε να φτάσετε οδικώς ή με το υπερσύγχρονο τελεφερίκ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μια μοναδική θέα της Αθήνας από ψηλά. Στην Πάρνηθα βρίσκονται και δυο ορειβατικά καταφύγια το Μπάφι και το Φλαμπούρι που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να διανυκτερεύσουν στο βουνό.
Η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα αποτελεί εθνικό δρυμό, ενώ έχει ενταχθεί και στο δίκτυο Natura 2000. Το κλίμα της Πάρνηθας θεωρείται εξαιρετικά υγιεινό , άλλος ένας λόγος να την επιλέξετε για τη βόλτα σας. Αν μπορείτε, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μικρό αλλά πολύ όμορφο σπήλαιο του Πανός. Στην Πάρνηθα ανάμεσα στα πολλά ζώα και φυτά, ζουν και αρκετά από τα χαρακτηριστικά κόκκινα ελαφάκια που αποτελούν κάτι σαν σήμα κατατεθέν του βουνού.

Δυστυχώς το 2007 ένα μεγάλο μέρος του καταπράσινου βουνού κάηκε σε μια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές. Ακόμα και έτσι όμως η Πάρνηθα παραμένει ένα εξαιρετικό βουνό για εκδρομή, εξερεύνηση και αναρρίχηση στις πανέμορφες κορφές της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.