Βεργίνα στην Ημαθία

Βεργίνα στην Ημαθία

13 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από τη Βέροια, βρίσκεται η Βεργίνα με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Η Βεργίνα και ο αρχαιολογικός της χώρος ταυτίζεται με τις Αιγές, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας και έγινε παγκόσμια γνωστή το 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τον τάφο του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μέσα σε αυτό τον τάφο, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και ευτυχώς δεν τον είχαν επισκεφθεί τυμβωρύχοι, βρέθηκε χρυσή λάρνακα που περιείχε τα οστά του Φιλίππου Β’. Η λάρνακα έφερε επάνω της το περίφημο δεκαεξάκτινο αστέρι, σύμβολο της Ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας που έμεινε γνωστό ως «ο Ήλιος της Βεργίνας».

Ο συγκεκριμένος τάφος ανακαλύφθηκε δίπλα σε άλλους τρεις μικρότερους (όλοι τους όμως βασιλικοί), δύο εκ των οποίων είχαν συληθεί. Στο σημείο δημιουργήθηκε το 1993 το αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας, που κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εγκιβωτίσει και να προστατεύσει τα ταφικά μνημεία. Σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους τέσσερις τάφους και όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτούς.

Εκτός από τους συγκεκριμένους τάφους και το μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος στη Βεργίνα είναι πλούσιος σε αξιοθέατα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν:

  • Το Ανάκτορο (με έκταση πάνω από 9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα )και το Θέατρο
  • Νεκρόπολη από την εποχή του Σιδήρου
  • Ομάδα Βασιλικών τάφων

Ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος στη Βεργίνα έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Αξίζει μια επίσκεψη στην Ημαθία μόνο και μόνο για να βρεθείτε στη Βεργίνα, ενώ αν είστε ήδη στην περιοχή είναι ανεπίτρεπτο να μην την επισκεφθείτε.

  • Kατηγορία: Αξιοθέατα + Δραστηριότητες
  • Προορισμός: Ημαθία
  • Υποκατηγορία: Αρχαιολογικοί Χώροι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.