Είστε εδώ:Αρχική»ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»Ηπειρωτική Ελλάδα»Μακεδονία»Ημαθία»Αξιοθέατα + Δραστηριότητες»Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι στην Ημαθία

Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι στην Ημαθία

Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι στην Ημαθία

Στο Βέρμιο, κοντά στο χωριό Σέλι στο νομό Ημαθίας βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου απέχει 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε απόσταση 95 χιλιομέτρων. Στο κέντρο μπορείτε να φτάσετε από την Εγνατία Οδό και μετά ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει 17 εξαιρετικές πίστες με διάφορα επίπεδα δυσκολίας καθώς και δύο πίστες δρόμων αντοχής. Οι διαδρομές του ξεκινούν από τα 1900 μέτρα και καταλήγουν στα 1520 μέτρα υψόμετρο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1934 και είναι το παλαιότερο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του διοργανώθηκαν στο Σέλι οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Το 1955 τοποθετήθηκε εδώ ο πρώτος αναβατήρας για σκιέρ στην Ελλάδα.

Στην περιοχή υπάρχουν εξαιρετικές διαδρομές για πεζοπόρους-ορειβάτες που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του βουνού, ενώ από εδώ διέρχεται και το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Η μικρή απόσταση που χωρίζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου από τη Θεσσαλονίκη, οι υπέροχες πίστες του, η εξαιρετική οργάνωση και η μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου μπορείτε να βρείτε στο www.seli-ski.gr και στο τηλέφωνο 23310 49226.

  • Kατηγορία: Αξιοθέατα + Δραστηριότητες
  • Προορισμός: Ημαθία
  • Υποκατηγορία: Αθλητισμός
  • Τηλέφωνο: 23310 49226

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.