Είστε εδώ:Αρχική»ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»Κύριες πόλεις»Αθήνα»Τέχνες + Πολιτισμός»Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΓΑΙΑ στην Αθήνα

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΓΑΙΑ στην Αθήνα

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΓΑΙΑ στην Αθήνα

15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, στην Κηφισιά βρίσκεται το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 1964 από τον Άγγελο και τη Νίκη Γουλανδρή. Αρχικά, λειτούργησε ως Βοτανικό Μουσείο ενώ το 1977 επεκτάθηκε στους τομείς της ζωολογίας, παλαιοντολογίας και γεωλογίας .

Το μουσείο είναι επηρεασμένο από το περίφημο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, με το οποίο και συνεργάζεται, και διαθέτει μόνιμες εκθέσεις με βαλσαμωμένα ζώα, έντομα και φυτά καθώς και πετρώματα και απολιθώματα ζώων.

Το 1999 το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ με σκοπό να αποτελέσει το μουσείο του μέλλοντος, χαράσσοντας μια νέα περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Το Κέντρο ΓΑΙΑ παρουσιάζει στον επισκέπτη την εξέλιξη και τη λειτουργία του πλανήτη Γη καθώς και τη σημερινή του κατάσταση.

Στο χώρο του μουσείου λειτουργεί ένα εξαιρετικό καφέ-εστιατόριο αλλά και πωλητήριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μπορείτε να βρείτε στο www.gnhm.gr και στο τηλέφωνο 210 8015870.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.