Είστε εδώ:Αρχική»ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»Κύριες πόλεις»Αθήνα»Αξιοθέατα + Δραστηριότητες»Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα

Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα

Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα

Στο σημείο απ όπου ξεκινούν οι περισσότεροι από τους βασικούς δρόμους της Αθήνας (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πειραιώς κλπ) βρίσκεται η Πλατεία Ομονοίας.

Στο αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας, ο χώρος της πλατείας προοριζόταν για να κατασκευαστούν τα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα. Όταν αυτό δεν συνέβη, αποφασίστηκε η κατασκευή εκκλησίας για την οποία όμως δεν βρέθηκαν αρκετά χρήματα κι έτσι αποφασίστηκε τελικά να γίνει εκεί πλατεία.

Η πλατεία διαμορφώθηκε το 1846. Αρχικά λεγόταν πλατεία Ανακτόρων και αργότερα πλατεία Όθωνος. Το 1862 πήρε το σημερινό της όνομα Πλατεία Ομονοίας, καθώς εκεί συμφιλιώθηκαν μετά από σειρά αιματηρών επεισοδίων και ορκίστηκαν ομόνοια οι δυο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις της εποχής

Με το πέρασμα των χρόνων η πλατεία άλλαξε πάρα πολλές φορές εμφάνιση ακόμα και σχήμα. Στο κέντρο της βρέθηκαν σιντριβάνια, φυτά αλλά και αγάλματα. Στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα η Πλατεία Ομονοίας αποτελούσε σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της επαρχίας που ερχόντουσαν για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε συνδυασμό με την σταδιακή υποβάθμιση της περιοχής έκαναν την Πλατεία Ομονοίας σιγά-σιγά να χάσει τον χαρακτήρα της πλατείας και πλέον να μοιάζει περισσότερο με σταυροδρόμι και συγκοινωνιακό κόμβο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.